maandag, maart 24, 2003

Business News Radio Jazz met Hans Dulfer en Alexander Beets

Het is de week van de radio Jazz zullen we maar zeggen. Was het gisteren radio Amstelveen, vandaag Dulfer en Beets (de man van Blue Note in de Gravenstraat; voor wie niet oplet) op Business News Radio. Normaal hebben we dat alleen overdag opstaan om de beurzen te horen kelderen. Maar op maandagavond maken we een uitzondering. Ooit was er op die avond ook een astrologe op de zender te horen, maar die kon het jazz-geweld van de mannen die na haar kwamen kennelijk niet verdragen en is met sterren en noorderzon verdwenen.

Wat vinden we mooi aan het programma? Laten we zeggen; de muziek. High fly bijvoorbeeld zoals dat net voorbij kwam. Montreux jaren 80; dizzy op watermelon man. En eerder nog een langzame ballad die wel interessant, maar eigenlijk ook gewoon net niet ok was. Erg leuk, want ook de minder goede platen scherpen je oren en gemoed.

Voor wie altijd al dacht dat jazz een incrowd gebeuren was. Luister naar Dulfer Jazz op BNR en je weet wel beter. Volkomen objectief. Geen enkele reclame door/voor de presentatoren. En net als radio Amstelveen ook hier te beluisteren via het web!