zaterdag, juli 12, 2003

Sanna van Vliet kwintet in de Fuut

Deze donderdag waren we in Den Haag, aan de vooravond van het North Sea Jazz in strandtent de Fuut. En we luisterden naar een uurtje mooie muziek van Sanna van Vliet (zang), Bob Wijnen (piano), Sven Schuster (bas), Sjoerd van Dijkhuizen (tenor sax) en Joost Kesselaar (drums). Het was een mooie zomerdag geweest en geheel in stijl werd die door dit kwintet omlijst.

Zij speelden (welgekozen) My foolish heart, So in love, With every breath I take maar ook twee eigen stukken (tiny fingers, undecided) en nog enige stukken meer die niet meer uit het hoofd te reproduceren zijn. En wat kunnen we ervan zeggen? Het was erg geinspireerd, erg mooi.

Joost Kesselaar zat in de hoek geheel in stijl (leek zo van het surfboard afgestapt te zijn) naar buiten te kijken maar naar binnen te luisteren. Attent en alert. Sjoerd Dijkhuizen zette de van hem vertrouwde solo's neer, ook op de 'lastige nummers' die hem last minute in C-sheet voor de neus gezet werden. Bob Wijnen temde de op de lokatie aanwezige piano met succes; een genot om hem in de solo nog een extra rondje erbij horen te nemen. Sven Schuster was bescheiden doch rots in branding en draaide een interessant einde aan het laatste nummer. Sanna tenslotte wist zowel door stem, solo's en liedkeuze te overtuigen. Mooiste nummer: with every breath I take.

Dit alles was dus de lange reis, trein, tramlijn 12, klunen door het zand, meer dan waard. Maar vraagt u zich af, was er dan niets te klagen? Jawel, twee witbier kostte 6 euro. Het deed even pijn in de beurs, maar omdat we ervan uitgingen dat van die 6 euro een significant deel toch ook naar de band zou vloeien vertrokken we geen spier tijdens het afrekenen. Hulde dus voor het besluit van de Fuut om dit kwintet uit te nodigen.