woensdag, december 08, 2010

Luister en uitgaanstip: Chambertones (van Ruller, Roelofs en van der Feen)

Tijd voor een snelle CD-recensie en uitgaanstip omdat we -net als velen- zo ontzettend enthousiast zijn over de CD Chambertones door Jesse van Ruller, Joris Roeloefs en Clemens van der Feen. En dat zijn er meer Nederanders overigens, want ook bij Concerto vliegen de CD's de winkel uit, zo moest de Jazzjunk vorige week ontdekken. Gelukkig had Fame nog een stapeltje liggen. En ook Bol blijft gewoon sturen als je bestelt.

De CD is prachtig mooi, subtiel, harmonieus, verveelt geen moment, toppunt van aandacht en intensiteit. En wat zo heel erg bijzonder is. Jazz kan ook jazz zijn zonder als jazz te moeten klinken. Prachtige instrumentbeheersing, elk van de drie muzikanten. Mooie stukken, kleine knipogen af en toe. Ach, wat een genot.

Bij deze ook even het bewijs via Youtube:
Nu ja, het afgelopen weekend heeft de Sint de meest heftige klassiekmuziek-liefhebbers weten te verrassen met die plaat. En ze gaan zonder uitzondering stuk voor stuk om. De Jazzjunkies lagen overigens al om, maar dat was u al duidelijk.

Dus hierbij onze uitgaanstip: komt allen op 18 december naar Bimhuis om deze heren live te horen. En ja, de Jazzjunk is wel goed maar niet gek dus hij heeft eerst net zelf de kaartjes gekocht.