dinsdag, november 06, 2007

HEAR HERE! - Ontdekking tijdens de museumnacht..

Opeens was daar in een hoekje van dek 4 van Nemo een 10-koppige band met mooie nieuwe arrangementen en prachtige muziek. Dat bleek HEAR HERE ! te zijn, een band onder leiding van Thomas Welvaadt. Alle nummers waren (muv van één arrangement van Billy May) door hem gearrangeerd. Dit alles in mini-big band setting (een mix van veel jong en beetje oud met veteranen Binkhorst, Schuster en daarnaast Robert Scherpenisse, Haye Jellema en nog diverse spelers wiens naam mij even ontschoten is) met bijpassende arrangementen. Dus niet big-band arrangementen minus wat instrumenten: nee, voor die setting geschreven stukken.

Voeg daaraan toe een hele goede zangeres (Roos Jonker) en dan kan het gebeuren dat de alleroudste standard (fly me to the moon) gewoon als nieuw je oor komt strelen. En volgens mij ook sophisticated hippie van Horace Silver. Tja, puur genieten, zij het dat de museumnacht-mensen wellicht niet in de gaten hadden wat zich echt op dek 4 afspeelde.

Het schijnt dat er komende maanden een cd-presentatie aan zit te komen. Als Nemo een voorproefje was kijk ik maar wat graag uit naar het hoofdgerecht dat dan gepresenteerd wordt.