zaterdag, juni 05, 2010

Cubop city big band nu in BIM-huis

Deze week was de Jazzjunk op woensdag in 3-voud in het BIM-huis; helemaal klaar voor de Cubop City Big Band met Lucas van Merwijk. Maar ook met Roberto Quintero en nog enkele andere gasten wiens namen we in de warmte van de Venezolaanse klanken we niet helemaal hebben opgeschreven. Voor wie een soort van indruk wil:Ook deze woensdag was het een prachtig concert; het blijft alleen lastig om in stoeltjes te zitten om ultieme dansmuziek te luisteren. Pas op het einde kwam er wat beweging in de handel. Maar goed, nu het concert: veel nummers van nieuwe CD: que sensacion. En een paar oudjes ertussendoor. Bovenal zeer bijzonder zangwerk van Yma America en percussiewerk van Quintero uit New York. Wel het geluid wat hard (want versterkt).

Wat verder opviel; mooie tweede solo van trompettist Rik Mol en grote bewondering voor Rolf Delfos. Hij blies een heel mooie solo en slaagde erin om soeverein als surfer bovenop de muzikale golf van de band te blijven; zijn solo sloot af met flageoletten die over de band heen gingen. Voorwaar geen geringe prestatie en.... zo te zien had Rolf zelf daarna ook even kramp aan de lippen...

Vermeldenswaard ook natuurlijk GJ Binkhorst, fluitist/saxofonist, muzikale alleskunner die zich in dit genre lekker thuis voelt. Juist bij een big band solo is het altijd weer moeilijk om vanuit het arrangement te stappen, te soleren en dan weer in het arrangement te komen. GJ deed dat heel prachtig, vonden wij jazzjunks op rij 9.

Kortom: 't was een heel mooie avond en wij blijven bewonderaar van meneer van Merwijk!