zondag, augustus 31, 2014

Rita Zipora: geen toeval !

Vandaag liep ik met mevrouw Jazzjunk bij toeval op het Uitmarkt terrein. Om bij toeval terecht te komen in een concert van Rita Zipora. En dat was mooi, authentiek en overtuigend. Fijn om mee te maken en met een lekker zonnetje erbij genoten we van een mooie set muziek.


Alhoewel ik ruim dertig meter verderop op een rustig plekje zat was opvallend hoe de sfeer en overtuiging van de liedjes doorkwam. Dat er de hele tijd allerlei mensen vlak voor het podium doorliepen deed er niet toe. Rita vertelde met de band een verhaal en dat kwam ruimschoots over. En dat ondanks de suboptimale geluids-afstemming waarbij de stem een tikje te weinig voor de muziek was geplaatst. 

Kort en goed, mevrouw Jazzjunk heeft na afloop direkt de cd gekocht en haar pen kado gedaan omwille van het signeren. Aan het eind van de middag, na het luisteren was onze conclusie: er is geen toeval, dit is heel mooie muziek en we hopen nog heel lang heel veel mooie liedjes te gaan horen van Rita. 

U ook?

Luister dan de liedjes op youtube of koop zelf de cd (en het liefst natuurlijk bij de artiest zelf, bij het optreden). En voor wie niet wil bladeren: hieronder de titelsong van de CD: Als Ik Kijk.